De Kern

Wat is het?

De Kern maatschappelijke dienstverlening biedt hulp bij vragen of problemen waar u alleen niet uitkomt. Samen kijken we naar wat er voor u nodig is om weer balans te vinden en een goed leven te hebben. We bevorderen positieve gezondheid en welzijn in brede zin.

Wat doen we?

Maatschappelijk werk ondersteunt, begeleidt of adviseert. Bijvoorbeeld bij financiële problemen, relatieproblemen, het verwerken van ingrijpende of kleinere gebeurtenissen in de persoonlijk sfeer die spanningen oproepen o.a. rond zelfvertrouwen en assertiviteit, burn-out of vermoeidheidsklachten, problemen op het werk of met familie.

Praktische hulpverlening: O.a. meedenken op het gebied van (sociale)voorzieningen, regelingen en instanties, uitkeringen, werk en inkomen en toeslagen. De Kern ondersteunt bij het lezen van moeilijke post en het invullen van lastige formulieren.

Voor wie?

U kunt bij ons terecht voor algemeen maatschappelijk werk, schoolmaatschappelijk werk, en groepswerk. De Kern is er voor alle leeftijden; kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. De hulpverlening van De Kern is vrijwillig, dichtbij en gratis.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden middels de website van De Kern: www.stdekern.nl of telefonisch bij de receptie: 038 4569700