Het Coördinatiepunt

Inleiding

Welkom bij het Coördinatiepunt vrijwilliggers Zwartewaterland. Zoekt u een vrijwilliger of vrijwilligerswerk? Dan bent u hier aan het juiste adres!

Wat is het coördinatiepunt vrijwilliggers Zwartewaterland?

Het Coördinatiepunt Vrijwilligers Zwartewaterland is een voorziening waar iedereen terecht kan die op zoek is naar vrijwilligers en/ of vrijwilligerswerk binnen de gemeente Zwartewaterland, met als kernen Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis.

Wat biedt het coördinatiepunt vrijwilliggers Zwartewaterland?

Het Coördinatiepunt biedt een platform waar bedrijven/ instellingen/ particulieren vacatures voor vrijwilligerswerk kunnen plaatsen en waar vrijwilligers hun diensten aan kunnen bieden. Op deze website vindt u de zogeheten vacaturebank voor het online vragen en aanbieden van vrijwilligerswerk. Werkgebieden zijn onder meer de sector zorg en welzijn, jongerenwerk, onderwijs, kunst en cultuur, religie, sport, politiek en natuur en milieu. Het Coördinatiepunt is niet alleen online te bereiken. Kijk voor de telefonische bereikbaarheid en bezoekadressen onder contact.

Ben ik tijdens mijn vrijwillige werkzaamheden verzekerd?

Stel, u doet vrijwilligerswerk bij een bejaard echtpaar bij u in de straat. Het is begin januari, het heeft de hele nacht gesneeuwd. De straten zijn glad, maar wel begaanbaar. Dan gaat de telefoon. Het echtpaar wil naar de supermarkt voor de dagelijkse boodschappen, maar durft de weg niet op. U biedt zich aan om de boodschappen te doen en stapt op de fiets. Voorzichtig fietst u naar de winkel. Maar op de terugweg gaat het mis. U glijdt weg met de fiets en komt te vallen. De boodschappen liggen verspreid op het wegdek en als u opstaat en uw bril van de de grond pakt ziet u het meteen: er zit een flinke barst in het glas en het pootje van de bril staat scheef. Wat nu?

De vrijwilligersverzekering biedt uitkomst. De gemeente Zwartewaterland heeft een VNG Vrijwilligers PlusPolis.

Contact

Wilt u op de hoogte blijven van de activiteiten van het Coördinatiepunt? Wilt u een vacature plaatsen? Wilt u vrijwilliger worden? Stuur even een mailtje naar  vrijwilligerswerkzwartewaterland@ijsselheem.nl

Hoe is het Coördinatiepunt te bereiken?

Voor bezoektijden en telefonische bereikbaarheid zie contact