Hulp bij huishouden

Wat is het?

Lukt het niet meer om zelf het huishouden te doen? Bijvoorbeeld stofzuigen of de badkamer schoonmaken? Dan kunt u op zoek gaan naar een hulp, via internet, een advertentie of een briefje in de supermarkt, naaste omgeving of raadpleeg de polis van uw zorgverzekering. Lukt dit niet dan kunt u een beroep doen op de Wmo.

Was- en strijkservice

Voor het wassen en strijken van uw wasgoed heeft de gemeente een contract gesloten met In Balans in Hasselt. Medewerkers van In Balans halen op maandagochtend het wasgoed bij u thuis op. Op de maandagochtend erop brengen zij het weer bij u terug. Hier geldt een eigen bijdrage (die u betaalt aan In Balans). Er geldt een maximum van 16 kg.

Deze was- en strijkservice van In Balans is een voorliggende voorziening. Het kan zijn dat deze voorziening niet past in uw situatie. Dan nemen we het wassen en strijken mee in de indicatie voor hulp bij het huishouden.

Indicatie Wmo

Lukt dit niet om vanuit uw eigen contacten ondersteunen te vinden bij uw problemen? Dan kunt u een beroep doen op de Wmo. Voor hulp bij uw huishouden heeft u een Wmo-indicatie nodig. Hiervoor is een onderzoek nodig om te kijken of u in aanmerking komt. 

Melding

Neem contact op met de gemeente opnemen via het contactformulier, of telefonisch 14038. U kunt een hulpvraag voor uzelf of voor een ander melden bij de gemeente. 

Meer weten over? raadpleeg https://www.zwartewaterland.nl/wmo