Individuele begeleiding

Individuele begeleiding

Individuele begeleiding is een praktische hulp en begeleiding om zo zelfstandig mogelijk te leven. Het gaat hierbij om één op één begeleiding. Het is voor inwoners die moeite hebben om zelfstandig te leven. Voor deze inwoners is welzijnswerk geen oplossing.

Een begeleider kan u bijvoorbeeld helpen bij het:

  1. maken van een dag- of weekplanning
  2. ondersteunen bij contacten zoals onderwijs-, werk- of vrijetijdsinstanties
  3. uitvoeren van dagelijkse taken
  4. doen van de (financiële) administratie
  5. oefenen van vaardigheden die tijdens een behandeling geleerd zijn

Dagbesteding

Wat is het?

Dagbesteding, dit noemen we ook wel begeleiding in groepsverband. Deelnemers doen in groepsverband activiteiten op een bepaalde locatie. Het gaat om een zinvolle dag invulling. Dagbesteding is voor inwoners met een beperking of voor ouderen, die niet zelfstandig hun dag kunnen invullen. Deze inwoners kunnen niet terecht bij reguliere welzijnsactiviteiten.

Indicatie Wmo

Lukt dit niet om vanuit uw eigen contacten of algemeen maatschappelijk werk ondersteunen te vinden bij uw problemen? Dan kunt u een beroep doen op de Wmo. Voor begeleiding of dagbesteding heeft u een Wmo-indicatie nodig. Hiervoor is een onderzoek nodig om te kijken of u in aanmerking komt. 

Melding

Neem contact op met de gemeente opnemen via het contactformulier, of telefonisch 14038. U kunt een hulpvraag voor uzelf of voor een ander melden bij de gemeente. 

Meer weten over? raadpleeg https://www.zwartewaterland.nl/wmo