WMO Vervoerspas

Wat is het?

Een taxi-vervoersysteem Mijn Taxi Op Maat voor iemand die een probleem heeft met zelfstandig reizen naar gewenste bestemmingen welke niet opgelost kan worden in eigen omgeving, een vrijwilliger, reguliere taxi of openbaarvervoer. Het reizen met een Wmo vervoerspas is niet gratis. 

Lukt dit niet om vanuit uw eigen contacten ondersteuning te vinden bij uw problemen? Dan kunt u een beroep doen op de Wmo. Voor het reizen met een Wmo-vervoerspas heeft u een Wmo-indicatie nodig. Hiervoor is een onderzoek nodig om te kijken of u in aanmerking komt. 

Neem contact op met de gemeente via het contactformulier, of telefonisch 14038. U kunt een hulpvraag voor uzelf of voor een ander melden bij de gemeente. 

Meer weten over? Raadpleeg https://www.zwartewaterland.nl/wmo en www.mijntaxiopmaat.nl

Vervoer buiten de regio

Voor het vervoer buiten de regio kunt u geen gebruik maken van de taxipas. Hiervoor heeft u een Valyspas nodig. 

Valys is er voor reizigers met een mobiliteitsbeperking die sociaal-recreatieve uitstapjes buiten de eigen regio willen maken. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 5 OV-zones of 25 kilometer vanaf uw woonadres. Met Valys krijgt u voor een aantrekkelijk tarief vervoer dat u veilig en comfortabel naar uw bestemming brengt.

Naast Valys Basis, taxivervoer dat u van deur tot deur brengt, biedt Valys u ook verschillende mogelijkheden om de taxi te combineren met de trein. Met Valys kunt u een treinreis onder begeleiding maken met Valys Begeleid of, als u zelfstandig wilt reizen, met Valys Vrij. Voor verder informatie kunt u zich raadplegen op de website van Valys.